Ben jij in dienst bij Emté Holding B.V.?

Wat betekent dit voor je pensioen?

Een deel van onze deelnemers is betrokken bij de verkoop van de Emté Foodretailactiviteiten aan Jumbo en Coop. Als je in dienst bent bij EMTÉ Holding B.V. hoor jij tot die groep. Dan is het goed om te weten wat dit betekent voor je pensioen.

Nu verandert er voor jou nog niets

Via je nieuwe werkgever heb je informatie ontvangen over je arbeidsvoorwaarden, waaronder je pensioen. Zolang je in dienst bent van EMTÉ Holding B.V. blijf je deelnemer bij ons fonds, maar maximaal tot 2 juli 2019 (= de einddatum van de transitieperiode van 12 maanden na de verkoop). Dit is mogelijk, omdat de werkgever EMTÉ Holding B.V. vrijstelling heeft gekregen van verplichte deelname aan de pensioenregeling van het Bedrijfstakpensioenfonds Foodservice tot 2 juli 2019 onder de voorwaarden dat:

  • de van toepassing zijnde pensioenregeling (het pensioenreglement 2015 van ons fonds) actuarieel en financieel gelijkwaardig is en blijft aan die van het Bedrijfstakpensioenfonds Foodservice; en
  • Stichting Pensioenfonds Sligro Food Group de werkgever EMTÉ Holding B.V. en haar werknemers accepteert.

Om aan deze voorwaarden te voldoen wordt EMTÉ Holding B.V. (tijdelijk, tot 2 juli 2019) aangesloten als tweede werkgever bij Stichting Pensioenfonds Sligro Food Group.

Straks verandert er voor jou wel iets

Zodra je uit dienst treedt bij EMTÉ Holding B.V., stopt je deelname bij ons fonds. Je ontvangt dan een brief van ons fonds met een overzicht van je pensioen dat je tot aan het moment van je uitdiensttreding bij ons fonds hebt opgebouwd. In deze brief vind je ook informatie over de keuzes die je dan hebt. Ga je bij een nieuwe werkgever deelnemen aan een pensioenregeling, dan kun je waardeoverdracht aanvragen via je nieuwe pensioenfonds. Zolang je in dienst blijft bij EMTÉ Holding B.V. blijft alle informatie op deze website ook voor jou gelden.

Heb je vragen?

Voor vragen over onze pensioenregeling kun je terecht bij de Pensioendesk Sligro bij AZL. Voor overige vragen kun je terecht bij je werkgever.