Nieuws

Je Uniform Pensioenoverzicht staat online voor je klaar

Elk jaar krijg je van ons fonds een persoonlijk pensioenoverzicht, het Uniform Pensioenoverzicht (UPO). Hierin staat de actuele stand van zaken van je pensioen bij ons fonds. Ook zie je wat er geregeld is als je arbeidsongeschikt wordt of komt te overlijden.

Wat moet je doen?

Bekijk het UPO goed. Check bijvoorbeeld of de juiste partner op het overzicht staat. Zijn de bedragen in lijn met vorig jaar? Ben je gescheiden en is dit voor 1 januari verwerkt? Dan moeten de bedragen op het UPO ook hierop aangepast zijn. Wijzigingen van na 1 januari zie je terug op het volgende UPO.

Het UPO kun je downloaden

Wil je het UPO van ons fonds downloaden? Dat kan als je inlogt in de beveiligde omgeving Mijn Pensioencijfers van deze website. Je vindt het UPO bij ‘Mijn Documenten’. Veel gestelde vragen over het UPO vind je hier .

Wat is er anders dit jaar?

Alle pensioenfondsen gebruiken in Nederland één model. Zo kun je het pensioen bij ons fonds goed vergelijken met het pensioen dat je misschien bij een ander pensioenfonds of verzekeraar hebt opgebouwd via eerdere werkgevers. Dit UPO-model is aangepast. Nieuw dit jaar:

  • het premiepercentage dat jij en je werkgever betalen voor je pensioen. Hoeveel euro je betaalt, zie je elke maand op je loonstrook;
  • het pensioen dat je krijgt als je met pensioen gaat. Het is niet zeker dat je dit bedrag krijgt. Dit is een schatting waarbij ervan uitgegaan wordt dat:
    1. je situatie niet verandert (privé en werk), en
    2. de situatie van het pensioenfonds niet verandert, en
    3. je tot de standaard pensioendatum in onze pensioenregeling (67 jaar) bij ons fonds blijft.

Straks: drie scenario’s

De kans is natuurlijk erg klein dat er tussen nu en je pensioendatum niets meer verandert. Daarom wordt dit ‘te bereiken pensioen’-bedrag volgend jaar vervangen door drie bedragen, zodat je een beter beeld krijgt van je pensioen als het met de economie beter of slechter gaat dan verwacht.
Deze scenario’s zie je eind dit jaar al op www.mijnpensioenoverzicht.nl. Op deze website kun je ook een overzicht downloaden van je totale pensioen via verschillende werkgevers en de AOW die je straks krijgt van de overheid. Je kunt ook samen met je partner inloggen om je gezamenlijke pensioeninkomen te checken.

Meer informatie

Heb je vragen over je pensioen bij ons fonds? Neem contact op. Onze medewerkers helpen je graag.