Nieuws

Maart en april: de beste maanden voor je geldzaken

Het is weer tijd voor de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting. Hiervoor moet je al je geldzaken op een rij zetten. Als je dan toch bezig bent … waarom check je dan niet meteen je pensioen? Wel zo handig.

Eén keer per jaar

Administratie is voor de meeste Nederlanders geen hobby. Maar elk jaar komt er zo’n moment om ermee bezig te zijn, namelijk als we onze aangifte inkomstenbelasting moeten doen. Als je in maart aangifte doet, dan weet je vóór 1 juli of je geld terugkrijgt of moet bijbetalen. De aangifte moet vóór 1 mei binnen zijn bij de Belastingdienst. De meeste mensen grijpen dit moment aan om in maart (of april) al hun geldzaken op een rij te zetten. Herken je dit?

Als je toch bezig bent, check meteen ook hoe je pensioen ervoor staat! Het is verstandig om dat minimaal één keer per jaar te doen. Dat kan als je het Uniform Pensioenoverzicht van ons fonds krijgt. Maar een ander goed moment is als je tóch al bezig bent met je administratie in verband met je belastingaangifte.

Check je pensioen online

Het kost je niet veel tijd. Er zijn een paar manieren om online je pensioen te checken:

  • Via onze website
    Log met je DigiD in op de beveiligde online omgeving Mijn Pensioencijfers van onze website. Je ziet je actuele pensioencijfers en je kunt je pensioenzaken rechtstreeks met ons regelen.
  • Via andere websites
    Heb je pensioen opgebouwd via meerdere werkgevers? Dan kun je met DigiD ook inloggen op de website www.mijnpensioenoverzicht.nl. Hier zie je niet alleen hoeveel pensioen je krijgt van ons fonds en eventueel andere pensioenfondsen en verzekeraars waar je pensioen hebt opgebouwd, maar ook hoeveel AOW-pensioen je straks kunt verwachten van de overheid. Heb je een partner? Dan kun je samen inloggen voor een overzicht van je gezamenlijke inkomen na pensionering. Alleen pensioen dat je zelf bijspaart bij een bank of verzekeraar, zie je op deze website niet terug.

Je krijgt ook elk jaar een Uniform Pensioenoverzicht met veel informatie over je pensioen bij ons fonds. Dit ontvang je per post maar kun je ook downloaden in Mijn Pensioencijfers. Oud-werknemers ontvangen dit overzicht minstens elke 5 jaar per post. Vanaf dit jaar komt ook voor hen elk jaar een Uniform Pensioenoverzicht beschikbaar in Mijn Pensioencijfers

Meer weten?

Wil je een vraag stellen aan onze medewerkers? Dat kan ook. Stuur een e-mail of bel ons op. Wij helpen je graag.