Nieuws

Wanneer krijg je vakantiegeld?

Veel mensen zijn gewend om jaarlijks in mei of juni het vakantiegeld in één keer uitbetaald te krijgen. Als je nog werkt, zorgt je werkgever daarvoor. Als je AOW-pensioen krijgt van de overheid ontvang je daarover ieder jaar in mei je vakantiegeld, daar zorgt van de Sociale Verzekeringsbank voor.

Bij ons fonds is dat anders geregeld. Daarom ontvangt ons fonds elk jaar in deze periode geregeld de vraag van (nieuwe) gepensioneerden: waar blijft mijn vakantiegeld?

Elke maand een stukje

Het zit zo: je ontvangt elke maand een pensioenuitkering van ons fonds. In dit bedrag is je vakantiegeld al opgenomen. Eigenlijk ontvang je elke maand een deel (om precies te zijn 1/12e deel) van het vakantiegeld in over je pensioenuitkering.

Betaaldata in 2018

Wil je weten wanneer je pensioen van ons fonds krijgt? Bekijk de betaaldata op deze website. De betaaldata voor het AOW-pensioen vind je op de website van de Sociale Verzekeringsbank.

Hoeveel pensioen heb je bij ons fonds?

Log in op de beveiligde omgeving Mijn Pensioencijfers voor een overzicht van je pensioen bij ons fonds. In januari sturen wij gepensioneerden een jaaropgave met een overzicht van het uitgekeerde pensioen in het afgelopen jaar. Ook dat vind je terug in Mijn Pensioencijfers.

Heb je vragen? Neem dan contact op. Wij helpen je graag.