Wat is er geregeld?

Alle regels op een rij

Hoe steekt je pensioen precies in elkaar? Dat staat uitgebreid beschreven in het pensioenreglement. Hierin vind je onder meer informatie over: 

  • voor wie het reglement geldt 
  • de leeftijd waarop je met pensioen kunt 
  • de soorten pensioen die er zijn voor jou en je (ex-)partner 
  • de manieren waarop je je pensioen op maat kunt maken als je met pensioen gaat
  • hoe ons fonds probeert je pensioen mee te laten groeien met de prijsstijgingen 

Je ex-werkgever en de Ondernemingsraad (OR) van Sligro Food Group bepalen de inhoud van de pensioenregeling. Ons pensioenfonds voert deze regeling uit en legt als uitvoerder de inhoud van de pensioenregeling vast in een pensioenreglement. 

Welk reglement geldt voor jou?

Per 1 januari 2015 heeft ons fonds 1 pensioenregeling: Pensioenreglement 2015. Het pensioen uit eerdere regelingen is omgezet in pensioen volgens Pensioenreglement 2015. Voor deelnemers die op dat moment arbeidsongeschikt waren, is er een overgangsregeling.

Ben je voor 1 januari 2015 uit dienst gegaan bij je ex-werkgever, dan is ook jouw pensioen omgezet in pensioen volgens het Pensioenreglement 2015.

Onze pensioenregeling

Binnen de pensioenregeling van ons fonds bouwde je tot je uitdiensttreding (bij Sligro) pensioen op tot een bepaald maximum jaarsalaris. Het bestuur stelt dit maximum jaarsalaris jaarlijks vast. Je vindt het actuele maximum jaarsalaris bij de kerncijfers.
In aanvulling op de basispensioenregeling van ons fonds, kent je ex-werkgever ook een individuele excedentpensioenregeling (beschikbare premieregeling) voor het gedeelte van je jaarsalaris boven het maximum jaarsalaris van ons fonds. Als je hiervoor in aanmerking kwam, heb je ook een excedentpensioenkapitaal opgebouwd toen je nog werkte. Voor meer informatie hierover verwijzen we je naar de uitvoerder van de excedentpensioenregeling: Nationale-Nederlanden.

Volledige pensioenreglement

Wil je precies weten wat er in je pensioenreglement staat? Download hier het volledige reglement.